dinsdag 27 april 2010

Lekker! Mousse van advocaat!

Regelmatig nodigen we vrienden en familie uit om bij ons te komen tafelen. We koken graag en tegenwoordig zijn we nogal zeker van ons stuk en maken we die dag dingen die we nog nooit gemaakt hebben. (een zeker risico, maar het lukt aardig)
Ik ben telkens verantwoordelijk voor de soep, koude voorgerechten en het dessert!

Ik had drie voorstellen, Irish Coffee ijsparfait, Frambozenmousse of mousse van advocaat. Het is dus deze laatste geworden.

Wat hebben we nodig voor +/- 8 personen:

- ca. 400 g crème anglaise (300 ml melk + 4 eidooiers + 60 g suiker + vanille)
- 350 ml room
- 400 g advocaat
- 50 g suiker
- 12 g gelatine (geweekt in koud water)
- chocoladeschilfers (afwerking)

Maak de crème anglaise:
1. Melk aan de kook brengen met het opengesneden vanillestokje.
2. Eidooiers samen met de suiker wit kloppen.
3. Vanillestokje verwijderen en de melk al roerend op de eiermassa gieten.
4. Op een zacht vuurtje afroeren à la nappe (niet laten koken! Max. 85°C.)
5. Van het vuur nemen en zeven door een fijne puntzeef.
6. Geweekte gelatine bij de nog warme crème anglaise voegen. Laten afkoelen.
7. Room stijfkloppen met de suiker.
8. Als de crème anglaise lobbig begint te worden de advocaat eronder mengen.
9. De room onderspatelen.
10. De vormpjes vullen en laten opstijven in de koelkast.
11. Werk af met chocoladeschilfers.

Ik vulde 10 ringen en liet deze opstijven.

's Avonds de ringen uitstorten en afwerken met chocoladeschilfers (rest chocolade van Pasen)
Het is echt een aanrader, de advocaat proef je maar overheerst zeker niet.
Het is eens iets anders!

Foto's heb ik er natuurlijk niet van genomen. Ik zal er de volgende keer aandenken!

Binnenkort zal ik de twee andere wel eens maken! (met foto) Ik kan niet wachten tot mijn eerste frambozen-oogst. Dat moet een super lekker dessertje zijn!!

2 opmerkingen: