dinsdag 27 april 2010

't Is weer van dat!

Help!

Ik ben bezig met de birthday party dress, maar ik zit vast!

Ik heb alles netjes geknipt, voorbereid, gestreken, ... maar nu moet het beleg eraan maar hoe?De plooitjes moeten er precies later in of toch nu? Ik kan er niet aan uit. Idem voor de onderkant.

Ik weet dat er velen onder jullie de jurk al gemaakt hebben, bij deze dus een oproep naar een beetje uitleg.

8 opmerkingen:

 1. Ik heb 't patroon hier niet bij mij maar eerst't beleg dacht ik.'t is echt een kwestie van inzicht krijgen,misschien helpt 't om eens op 't forum van Oliver + s te kijken...daarop staan heel wat problemen uitgelegd.

  De plooitjes lijken op papier idd.ingewikkeld,ik vond de tekening duidelijker en dan wees't zichzelf uit.De onderkant,daar doe je mee wat je wilt hè,ik heb 't bij deze met naar binnen geplooide biais gedaan maar gewoon omzomen kan ook hè,op dat gebied volg ik nooit de uitleg van die patronen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja eerst het beleg, dat denk ik ook, maar het beleg is kleiner als de jurk. Hoe krijg ik dat dan voor elkaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, ik kan je niet helpen...
  Maar als t beleg kleiner is dan de jurk, dan moeten de plooitjes er waarschijnlijk eerst in, zodat het dan overeen komt?
  Hoewel ik hier zit te babbelen zonder enige kennis van zaken :).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb 't nagekeken:eerst beleg,dan de plooien!'t beleg is idd.korter maar dat komt goed met de zijkanten te plooien.Ik weet dat dit maar een halve uitleg is maar beter kan ik niet,'t is bij mij ook een paar maanden geleden en ik ga niet beweren dat ik 't een tweede keer zomaar vanzelf ga kunnen,'t is idd.even zoeken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou zeggen eerst plooien erin spelden, beleg er tegenaan stikken waardoor je de plooien aan de bovenkant gelijk vaststikt.

  Past het beleg wel als je de plooien erin legt?

  Ik heb het patroon zelf niet maar zo lijkt het me logisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik zie het dus nog steeds niet hoe het moet, dus alle tips nog steeds welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb eens aan het meten geweest en mijn middenstuk van het beleg was 8 cm te klein. Hoe het komt, geen idee, maar ik kan verder. Nu de plooikes!

  BeantwoordenVerwijderen