vrijdag 23 oktober 2009

Slofjes

Deze slofjes vond ik super en heb ze dan ook direct gemaakt (allé proberen te maken).
Louise is gek van schoenen (dat begint al vroeg). Elke keer er schoenen haar pad kruisen, neemt ze ze op, bekijkt ze aan alle kanten, zet ze weg en bekijkt ze opnieuw. Zo schattig om zien. Soit.
Ik weet dat Louise een maatje 22 heeft, maar hoeveel centimeter is dat. Na een beetje "GOOGLEN" vond ik het --> +/- 15 cm. Dit is nu zo groot, maar ja het zal dan zo wel zijn zeker. Het patroon aangepast, dan knippen en naaien.

Ik had geen dikke vilt in huis en naar De Banier rijden was ook geen optie. Ik had nog wel stukjes leder, dus lederen slofjes.

Knal blauwe slofjes met een groene ster! Achteraf gezien had ik beter een bloem gebruikt, maar dat is dan voor het volgend paar. (als ze gek is van deze slofjes dan zullen we er zeker niet te lang mee wachten)

Het eerste slofje is klaar maar het is zo breed, we zullen haar straks eens laten passen en zien wie het schoentje past.

met vervolg!

5 opmerkingen:

 1. Oh, leuk!
  Lederen slofjes, dat wil ik ook al zo lang proberen, waar haalde jij dat leder?

  Ze zijn inderdaad redelijk breed vooraan, ideaal voor een 'platte baby' maar misschien niet voor een kruipertje. Gewoon het zooltje een beetje versmallen vooraan, denk ik, en dan de zoom van het bovendeel iets ruimer nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Riet,
  Ik heb ze inderdaad wat smaller gemaakt en ze zijn super.
  Het leder: ik heb bij een plaatselijke zetelbekleder eens gehoord of hij wat restjes had ... en daar heb je verschillende restjes gekregen en al leuke dingen meegemaakt.
  Op e-bay heb ik 2 kilo lederresten gekocht, daar kan je zelf bepalen wat je wil uitgeven, want het is toch altijd afwachten wat er in het pakje zit. Bij mij was dat best een meevaller.

  http://cgi.benl.ebay.be/Rindnappa-Lederreste-1-Kilopack-div-Farben-1-A-Ware_W0QQitemZ310173634286QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_77?hash=item4837ca0eee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik plaatste zonet een reactie over je mooie slofjes, maar met deze link kan ik al eens 'oefenen' hé ;)...
  Ik ben beetje jaloers, maar mogen oma's eigenlijk wel jaloers zijn???

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marta,
  Dit zijn andere slofjes dan die met de bolletjes. Riet heeft er ook een jongens versie van.
  Stuur je mail adres en ik stuur je het patroontje. Maar als ze 2 zijn moet je het wat gaan aanpassen want dan zijn de voetjes al wat groter. Ik heb gemerkt dat de verhoudingen dan niet meer zijn wat het moet zijn. Laat maar weten wat het resultaat is!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste KK,

  Zou je me het patroon voor de slofjes willen sturen zoals je het aangepast hebt voor Louise? Mijn dochters schoenmaat is 21 en ze loopt. Ik denk net als jij dat het orginele patroon van Riet te breed is vooraan.
  Dank!!

  Liesbet
  liesbet.vannyvel@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen