dinsdag 21 december 2010

Eentje van lange adem!

Ik kwam u al eens iets vertellen over een heel mooi kleedje ... en toen werd het stil, heel stil!

Het kleedje paste weer niet voor mijn dochter, de verhoudingen klopten niet ... ik had niet genoeg stof om het opnieuw te maken in een aangepaste maat. Ik zocht toen maar een ander stofke en begon helemaal opnieuw. Na elke stap moest het gepast worden, want al die naden doorstikken is veel werk om terug uit elkaar te halen.

Ik maakte het kleedje wat breeder, want dochterlief is stevig gebouwd!! Om zeker te zijn zette ik een blinde rits in de zijnaad zodat ze toch zeker in het kleedje zou kunnen. (met mijn blinde rits voet was dat super simpel!)

Ik vond geen knopen naar mijn zin voor dit kleedje, dus besliste ik om drukkertjes te gebruiken (verborgen, want die metalen dingen zouden vloeken op dit kleedje en oranje drukkers zijn onvindbaar). Die drukkers allemaal leuk maar stik dan het beleg maar eens recht door!?! Soit, het kan nog net!

En dan was het eindelijk af! OEF!!
Ondertussen hangt het aan de kast te schitteren en kan dochter met de feestdagen schitteren in dit kleedje. Ik maakte ondertussen ook een bijpassende mouwloze vest want met deze dagen kunnen we dat wel gebruiken.(zoals deze)

Ik zal hem snel laten zien, maar ben er nog niet uit of hij groot genoeg is, ik zal iemand met een vakkundig oog even inhuren en dan zien we wel!

Oh ja, wat met dat ander kleedje ...
het moet nog afgewerkt worden! Ik gaf het aan een 5 jarig meisje, ze moet het nog passen en dan kan ik het misschien afwerken ... of het past niet, dan zoeken we weer een nieuwe bestemming voor dit kleedje.

3 opmerkingen:

 1. Prachtig, prachtig! Welk patroontje gebruiktje? Ik vind het een schitterend modelletje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een werk van lange adem precies, maar meer dan de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, zeg, ik zag net bij je Secret Santa pakje een stofje dat ik ook heb en nu dit kleedje, dat stofje heb ik ook. Wij shoppen duidelijk op dezelfde plaats :p
  Veel werk misschien, maar wel een heel mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen