dinsdag 23 november 2010

Soms

Soms weet ik het even niet meer ...
Soms ben ik het even kwijt ...

Mama zijn is reuze! Elke dag de ontdekkingsreis meemaken van de kinderen, zo'n toffe ervaring! Straffe uitspraken, straffe toeren, ... noem het maar op, het komt er allemaal bij!

Maar onderweg speelde ik een stukje van mezelf kwijt. (of is dat maar een gedacht?)

Ik ben "mijn dromen" een beetje kwijt, "mijn doelstellingen", "mijn drive", ...

't is niet dat ik heel de dag op mijn luie gat zit en niets doe, maar ik heb voor mezelf al een tijdje geen weg meer uitgestippeld, ik hang een beetje vast.

Wie helpt me zoeken?

4 opmerkingen:

 1. Ik vind dat net heel herkenbaar. En zeker omdat jou jongste kindjes nog zo klein zijn. Ik zoek nog steeds naar evenwicht en denk dat kinderen beter af zijn met een blije mama die zonder schuldgevoel eens tijd maakt voor zichzelf, dan met een mama die steeds zeurt.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij verwoordt perfect wat ik mij ook al een hele tijd afvraag. En mij schuldig over voel... Fijn om te lezen dat ik niet de enigste ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben vorig jaar 80% gaan werken, en sindsdien lukt het me beter om alles in orde te krijgen, en schiet er soms nog tijd over voor mezelf.
  En dan word ik nog eens in de watten gelegd door jou :)
  Ik denk dat het soms de moeite loont om tijd voor jezelf te nemen, zonder schuldgevoel. Liever een blije mama!, dan een stresskieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg herkenbaar. Ik realiseerde me pas nog dat veel van mijn vroegere dromen bereikt zijn: lieve man, kinderen, eigen huis, ... en dan kom je op het punt dat je je afvraagt "En nu?"
  En dan heb ik op aanraden eens een mindmap gemaakt met mijn dromen, en die zijn er zeker nog (alleen zitten ze weggeborgen achter de drukte van elke dag). Je moet alleen op tijd de tijd maken om na te denken over die dromen en vooral die dromen na te streven of bij te sturen. Je hebt een doel nodig. Volgens mij iets waar elke mama mee worstelt. En soms een keertje jezelf op de eerste plaats zetten hoort daar ook bij.
  Tips voor die weg: waar wil je ooit nog op vakantie, wat wil je nog ontdekken, waar wil je creatief mee bezig zijn, wat leren, welke restaurants, welke boeken, ...
  Welke dingen geven je energie? Dat kan gaan van een lekker bad tot 5 minuten genieten van een kopje koffie, of een gezellige babbel met vrienden, ...

  BeantwoordenVerwijderen