dinsdag 30 maart 2010

Tuin

Gisteren ben ik eens een kijkje gaan nemen in mijn moestuintje. Het begint goed!
Ik zie dat ik nog heel wat werk heb, maar de eerste gewassen komen al piepen.

Mijn radijsjes komen met het kopje boven, ook de sla laat zich al zien.

Rabarber, aardbei, framboosjes ... hier komen de groene frisse blaadjes te voorschijn.

Zo leuk, al dat fris groen.

Maar over het zaaien van al mijn gewassen heb ik nog wel een vraagje.
Radijsjes, erwten ... dat is leuk om te zaaien (je kan elk zaadje tussen je vingers houden) maar hoe doe je dat in godsnaam met die innie minnie zaadjes van sla???

Ik had natuurlijk veel te veel in mijn handpalm ... leg me aub eens uit hoe je die innie minnie toestanden deftig kan zaaien.

Wie me goede tips kan geven, die mag een kropje sla komen halen binnenkort (opsturen is niet echt een optie zeker) en je mag ook eitjes ophalen en wie weet wat nog allemaal. Kom maar af!

6 opmerkingen:

 1. Er bestaan zaaidoosjes (of hoe die dingen ook officieel mogen heten) die je gewoon in de Brico enzo kan kopen. Alleszins, dat herinner ik mij toch van toen ik als kind met mijn ouders zaadje plantte in de tuin...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Of zelf een zaaidoosje maken van luciferdoosje ofzo.

  Doe jij sla rechtstreeks in de grond?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allez ja, natuurlijk in de grond, maar ik bedoel eigenlijk 'van de eerste keer buiten' of kiem je dat eerst voor binnenshuis?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sabine, ik had het gesnapt hoor. Ja ik heb mijn sla direct buiten gezaaid. Ik vind die kleine zaadjes zo moeilijk te doseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja inderdaad, de zaden mengen met zand, ik heb vorige week thuis nog aubergine, sla en bosaardbeitjes gezaaid en dat lukt het vlotste als je dat mengt met zand. Zo gooi je tenminste niet al die zaadjes op nen hoop. Mmm framboosjes :)

  BeantwoordenVerwijderen