woensdag 27 januari 2010

Quiche

Mme ZsaZsa was op zoek naar snelle gerechten, hier het mijne.
Mijn receptje voor de quiche: je kan er werkelijk alle groenten of vlees in doen.

Kruimeldeeg voor een taartbodem van 24 cm doorsnede en 4 cm hoogte
3 eieren
1 flesje volle room (20 cl)
peper en zout
4 preiwitten, in schijfjes gesneden
2 ajuinen, in schijfjes gesneden
30 gr boter
spek in fijne reepjes
gemalen kaas

Bereiding
Bak het kruimeldeeg blind, 10 minuten

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bak de spekreepjes aan en voeg de ajuin en prei toe, laat dit gedurende 20 min op een zacht vuurtje staan

Vermeng de losgeklopte eieren met de room en de gemalen kaas en breng op smaak met peper en zout.

Bedek de taartbodem met het mengsel (spek-groenten). Giet hierover de eiermengeling.

Bak de quiche 30 min in de oven (bij mij meestal een uur)
De quiche is klaar als de bovenlaag goudkleurig is.




Haal de quiche zo vlug mogelijk uit de taartvorm anders wordt de taartbodem week bij het afkoelen.

Serveer deze quiche met prei warm of lauw met een salade naar keuze.

SMAKELIJK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten