dinsdag 5 januari 2010

Marktonderzoek

Ik krijg van manlief een nieuwe naaimachine ... JOEPIE. Ik stond versteld van het cadeau en was reuze blij!!
Ik mag kiezen welke machine ik graag zou hebben, dat maakt het natuurlijk wel moeilijk!
Na kan ik rechtdoor stikken en zigzaggen en dat is het! Ik zou dus graag een aantal extra's hebben ...
* knoopsgatautomaat
* een aantal siersteken
* dikke stoffen, fijne stoffen, leder ... het mag geen probleem vormen
* en het moet blijven meegaan of toch lang!!
* ben ik nog wat vergeten?

Hij had info ingewonnen en er werd een Gritzner voorgesteld. Het was mij totaal onbekend, maar ik ben dan ook niet zo thuis in de markt ...

Hebben jullie ervaring? Suggesties?
Dan kan ik aan een vergelijkende studie beginnen en een deal sluiten!
Laat jullie gaan, alle info is welkom.

22 opmerkingen:

 1. Ik heb een Singer Confidence, het tussenmodel, en ik wil zéééééééééér graag een ander machien (te licht en niet gebruiksvriendelijk genoeg), dus dat moet je zeker niet kopen. Gritzner ken ik niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een Husqvarna Viking (platinum 730 om precies te zijn). Eigenlijk is het machien van ons mama, maar omdat ik veel meer naai dan zij, staat het hier al meer dan een jaar.
  Super machien. Duurt even voor je het kent, maar er zit een makkelijke handleiding bij.
  Ook de overlock van hetzelfde merk staat hier, en daar is ook makkelijk mee te werken.
  Van Gritzner heb ik nog nooit gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een Husqvarna (Viking, Emerald 116). Ik ben er heel tevreden van, maar ja, ik heb hem nog maar 3 jaar (of 2, oei oei, ik weet het niet zeker), alleszins, nog niet lang, dus of hij lang meegaat, weet ik nog niet. Dikke stoffen zijn geen probleem, alhoewel ik het van leder niet kan bevestigen (want ik wil geen leder gebruiken). Echte siersteken heb ik bewust niet gekozen, maar op de duurdere modellen staan er wel een paar. Ah ja, en knoopsgat is volledig automatisch, bewust wel gekozen ;-)
  Gritzner ken ik ook niet, maar dat betekent niet veel, want ik ben een beginnelinge in het domein :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ikzelf heb de roze Brother, anniversary.
  Een vrij goedkoop model, maar gebruiksvriendelijk. Automatisch knoopsgat, weinig of geen siersteken, af en toe een haperingske op te dikke pakken stof, maar eigenlijk ben ik er toch heel blij mee :o).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een Bernina (geen zo'n elektronische, een mechanische), fantastisch goed, maar serieus prijskaartje. 't Is het wel helemaal waard
  Ook nog nooit van Gritzner gehoord. Lieve man btw!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil ook zo'n man!! Haha!! Maak een goede keuze!! Kan je helaas niet helpen, ik droom op dit moment alleen nog maar van een naai-carriere ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn Bernina is super! Duur, maar dan heb je ook wat. Zou levenslang meegaan.
  Bij die van mijn mama is dat ook echt zo. Haar machine is nog helemaal ok na ongeveer 40 jaar en heeft haar overleefd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb een Pfaff Select 3.0, die kost nu ongeveer een 600 Euro, maar das echt een goeie machine. Er zitten heel wat sier-en stretchsteken op.
  Ik volg naailes en daar worden ze ook gebruikt (oa ook door de hoedenmaaksters en die jagen wel het een en ander door die machines.)
  Hij is alleen gevoelig aan slechte draad en slecht opgerolde spoeltjes.

  Als je goed advies wil, dan moet je eens informeren bij de dichtsbijzijnde naaischool. Ze krijgen meestal ook de meest gunstige prijzen. Interessant is ook om op beurzen te informeren, zoals de stoffenbeurs,dan zijn er dikwijls koopjes.

  Succes en veel plezier met je keuze

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb een Janome DC4030
  http://www.nederlands.janome.be/
  Deze zijn de betere machines die bij ons in de naailes ook gebruikt worden. Het is een super machien, heel gebruiksvriendelijk, 6 knoopsgaten, heel wat siersteken, eigenlijk stikt hij bijna 'vanzelves'.

  Bernina schijnt ook heel goed te zijn.

  Je moet zeker ook eens op matri.nl kijken, daar kan je vaak toch schoon zaakskes doen. (ik kreeg er bijv. een overlock bij en betaalde maar 100 euro meer)

  Succes met je keuze!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Op de naaischool hadden we bernina en dat was su-per.
  Hier thuis heb ik een tyotatje en een singer die ik nog moet laten nakijken (een hele goeie naar het schijnt, maar ik heb hem tweedehands gekregen en ik heb bv nog een nieuw spoelhuis nodig)

  Als je gaat voor levenslang, kijk dan eens wat er bij jou in de buurt van herstellers zijn en of je makkelijk aan onderdeeltjes kan komen Voor de grotere merken denk ik niet dat dat zo een probleem is, bij de kleintjes misschien wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb een bernina 1800. Nu al 9jr en er is nog NIKS mis mee, supermachine! gaat door alles heen, stevig, gebruiksvriendelijk, doet alles wat je vraagt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi,


  Bedankt voor de tip op mijn blog.
  Ik heb een Brother, type weet ik niet meer juist maar het is een wit met paarse (ongeveer zoiets als die van Janina hierboven denk ik). Ik heb twee jaar naailes gehad en heb aan mijn machiene nog geen nadelen ondervonden. Genoeg siersteken, automatische knoopsgaten, ... alles wat ik nodig heb. En bovendien niet te duur. In de les hadden we een Bernina, da's natuurlijk dik in orde, maar ook een dik prijskaartje!!'t hangt er van af wat je wil geven, maar als je het vrij goedkoop (300 euro) wil houden zou ik gaan voor een Brother.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb een Pfaff select 3.0 en daar ben ik heel tevreden mee! Heb hem nu 3 jaar en nog geen problemen mee gehad.
  Er zitten wat siersteken op en er zit ook een knoopsgat-hulpstuk bij (nog nooit gebruikt trouwens..). En hij gaat door verschillende lagen dikke stof!
  Mijn moeder's oude pfaffje heeft het ook 30 jaar goed gedaan voordat ze hem wegdeed (en waarschijnlijk doet hij het nu nog steeds!).
  Succes met je keuze en lieve man heb je zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb een bernina ,is al 20 jaar oud ,het prijskaartje is er wel, ik heb het mijne toen nog van mijn ouders gekregen en ze hebben er toen al 1250euro voor betaald maar ik moet zeggen er is nog nooit iets aan geweest en werkt nog steeds perfect .
  En moest ik ooit een ander kopen zal het terug bernina zijn

  elske

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb een Bernina, een dure machine maar zalig om mee te werken. Het is geen computergestuurde, maar een mechanische, die zouden langer meegaan. Ik heb hem nog maar een jaar of 3. Mijn mama én oma naaien ook al jaren met een Bernina, zij blijven content van hun machine en het is nog steeds hun 1ste machine, wat toch wel wat wil zeggen.

  Succes bij de zoektocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb in een naaimachinezaak een oude Singer gekocht. Dertig jaar geleden zou hij 1500 euro gekost hebben volgens de mevrouw, nu was het 210. Ik heb meer vertrouwen in een oude machine die nog goed werkt dan in een nieuwe. Via Kapaza ed. zou ik het wel niet durven. In de winkel heb ik een garantie van 6 maand op reparaties en wisselstukken gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb ook een Pfaff select 3.0 en vind het een geweldige machine. Knoopsgaten kan je er erg makkelijk en proper afgewerkt met maken. Er staan een hoop siersteken op (die zelden worden gebruikt eigenlijk) en dikke stoffen of meerdere lagen vormen geen probleem door het dubbel transport. Ik heb speciaal voor een mechanische machine gekozen, lijkt me eenvoudiger. Ik ben er in ieder geval erg tevreden over!

  Veel succes bij het kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wel, (nu ga ik waarschijnlijk een beetje als een verkoper klinken) maar ik herhaal gewoon wat de dame van de winkel zei.
  Singer is (in tegenstelling tot vroeger) niet meer hetzelfde. Bernina is de top.(met een prijskaartje)
  En daar tussenin heb je toyota(iets mechanischer)pfaff en brother.En dit ook in verschillende prijsklassen.
  ik koos uiteindelijk voor de brother innovis (met griezelige electronischn snufjes) maar wat ben ik nu, 2 jaar later blij.
  Super toestel, stikken als boter, siersteken: massa's , knoopsgaten geen probleem...en hij doet zelfs automatisch de draad in de naald (luxe).
  Mijn tip is: laat je informeren door specialisten
  (maar stel eerst een budget voorop...)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik had eerst een brother die toch al 15 jaar oud was.(gekregen van oma) Deze bewees zijn diensten maar echt tevreden was ik niet. Ik had regelmatig een te losse draad of problemen met het spoeltje,...
  Nu heb ik sinds een tweetal maanden een pfaff select 3.0. En ik ben zeer tevreden.
  Het is duidelijk een stevigere machine.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Koop liever een goede tweedehandse dan een goedkopere nieuwe. De machines slijten niet echt. Verder maken alleen husqvarna, pfaff en bernina hun eigen naaimachines, andere merken laten de machines maken in goedkope-lonen-landen. Ga naar een naaimachinehandel in de buurt. Die verkopen meestal ook tweedehands machines, dan weet je zeker dat je een goede koopt en ze hebben vaak ook een onderhoudsbeurt gehad.
  Ik heb jarenlang op een husqvarna genaaid echt een heerlijke machine, maar ik had af en toe wat problemen met de spoel. Sinds kort een nieuwere pfaff gekocht (expression 2034), en dat werkt als een tierelier.
  Wat ook handig is: een boventransporteur. Bij meerdere lagen stof transporteert hij zowel boven als onder, dan rimpelt of verschuift de stof niet meer. Daar heb je echt heel veel gemak van.
  Succes met kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. http://www.gritzner.nl/

  Voor de Pfaf select 3.0 of select 4.0 zal de Gritzner 6122 heel herkenbaar zijn.

  Ranne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gritzner is bagger, is niets voor leverbaar meer komt uit iraan

   Verwijderen